No siguis vell, que no tinc "suelto"

Hi ha feines tan poc valorades que només poden ser encomanades a persones amb un gran esperit caritatiu.
Una d'elles és la feina d'auxiliar de gerontologia, un càrrec que necessita de formació específica i un dels més baixos en l'escala salarial de tots els convenis de treballadors qualificats.

La residència de l'OSB a Castellar del Vallès, fins a finals de 2012, per la seva particularitat de, a més, fer un servei d'hospital de dia, els i les treballadores tenien un plus garantit de fins a 282 € al mes, significant sous de 900€ mensuals en el millor dels casos.
Quan va arribar la crisi a l'OSB, amb un forat de deute superior als 800.000 €, es va optar per eliminar el plus que tenien fins al moment.

Això ha suposat que la part treballadora es queda amb nòmines que ronden els 700€ mensuals.

Per més mobilització que han fet, anant a veure els responsables implicats, entre ells a l'alcalde, com a president del patronat de l'OSB, han acabat patint la retallada i a dia d'avui continuen en lluita.

El cas és que, donat el que reclamen, legítimament, que són quantitats minses, però que alleugen la economia local, podem estar parlant de que la seva reivindicació es pot convertir en infracció de la recollonuda ordenança de civisme:

foto pispada a la gent del Mirador en Boles

Article 28.- Conductes que adopten formes de mendicitat als espais públics 
1. No es permet l’exercici de la mendicitat pública en el terme municipal de Castellar 
del Vallès. 
2. El concepte de mendicitat pública comprèn: 
a). La petició expressa d’almoina a la via pública.

Des d'aquest humil bloc demano la solidaritat cap al personal de l'OSB, reconeixent la seva gran tasca, ja que algun dia molts ens farem vells, i voldrem ser ben atesos, demanant-vos que difongueu la lluita d'unes grans persones.


No hay comentarios:

Publicar un comentario