Molt soroll per no res

Segona setmana en la que l'ajuntament ens diu a través de l'Actual, aquest cop a mitja plana 16, que som uns brètols sorollosos.
Passo a analitzar una part del missatge:
2012: Per sorolls de veïns o vehicles la policia local ha intervingut més de 250 vegades

1. Es pot veure clarament la intenció demagògica, la d'exagerar amb l'alarma, simplement amb el concepte "més de 250 vegades".
Més de 250 vegades, poden ser 3.000 vegades, o 200.000 vegades. També poden ser 251.

2. "La policia local ha intervingut", és a dir, ha hagut de fer alguna acció per queixes de sorolls. Però, totes les queixes són constitutives de delicte? És a dir: 
a) cap la possibilitat de que alguna intervenció és tractés d'un veí que truca a la policia dient que sent un sorollet, que podria ser una fuita de gas o aigua.
b) Cap la possibilitat de que el soroll, motiu de la intervenció fos d'algú que li molesta que el seu veí faci obres, (o obres d'amor) i el denuncia potser per enveja.
c) Cap la possibilitat de que el soroll fos efímer i que en actuar la policia no hagués rastre del soroll.
d) cap la possibilitat de que entre aquestes "més de 250" intervencions hagin hagut algunes totalment justificades, no per la ordenança de civisme i convivència, sinó, per la LLEI 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica.

3. El quocient d'intervencions, tenint en compte una població de 23.000 habitants, un any 2012 de 366 dies i  agafant el valor "més de 250" com a 300 és de:
0,0036 %
xifra que en qualsevol estadística no sortiria.

Com diria en Shakespeare, molt soroll per no res.

Gaudiu del cap de setmana, visiteu als familiars i amics que descansen en pau i la setmana vinent més, però no millor.

1 comentario:

  1. Yo quiero roncar tranquila, ya tengo hasta temor a....cantar en la ducha...que se me presenten los de la SGAE y los otros, también,. Jombreyá.

    ResponderEliminar