Les boles de la campanya I




Com a inici de la campanya per a que aprenem una normativa que pretén escurar-nos les butxaques, l’ajuntament de Castellar del Vallès ha triat dir-nos que tendim a ser brètols i que aquestes bretolades ens costen molts euros.

Han començat dient que en mobiliari urbà, durant el 2012, va significar un cost de 120.000 €
Esbrinat el desglossament d’aquesta xifra tenim el següent gràfic:
En aquest post analitzem aquests conceptes:
Neteja de grafitis: no especifica si és neteja en el mobiliari urbà, cosa més que dubtable, el més probable és que siguin neteges de grafitis en parets, portes i altres elements verticals del nucli urbà, que en teoria poden tenir una assegurança. No és vàlid comptabilitzar aquest valor com a mobiliari urbà.

Reposició de mobiliari: és l’únic import que es podria considerar vàlid en aquest recompte que s’ha tret l’ajuntament de la màniga, però no podem estar segurs de que totes les reposicions de mobiliari urbà corresponguin a bretolades. Poden haver comptabilitzat jardineres que han estat malmeses en accidents de trànsit, mobles que s’han deteriorat per la intempèrie, gronxadors o altres elements lúdics que per condicions de seguretat s’hagin d’haver reposat o simples desaparicions de mobiliari, que tard o d’hora acaba sortint per algun altre banda del poble. No hi ha un informe de bretolades amb la data de l’incident i el mobiliari pressupostat de l’any 2012, per tant es pot desconfiar que els 12.000 € siguin totalment fruit de bretolades.

Afectacions a l’enllumenat públic: hi ha un conveni amb una empresa, que es fa cada x anys, que s’encarrega del manteniment de l’enllumenat públic. Com a enllumenat públic no pertany al mobiliari urbà, sinó que pertany a les infraestructures del municipi, i per tant no és correcte comptabilitzar-hi  l’import.

Recollida de botellons i altres afectacions...: més del mateix: no és mobiliari urbà, pertany al contracte amb l’empresa del servei d’escombraries, contracte que en teoria deu contemplar els extres de neteja de la festa major i altres festes on es produeixen aglomeracions. L’insultant d’aquest import és que a partir d’ara anar de festa és susceptible de ser considerat una bretolada. No procedeix a ser comptabilitzat.

12 contenidors cremats o malmesos: del que se’n pot desprendre que costa cada un 1.250 €, com si no els fabriquessin en sèrie. Tampoc indica si algun d’aquests contenidors va ser enxampat el qui el va malmetre, i si ja li van posar una sanció, ja que cremar un contenidor està legislat fa anys. No s’indica si l’empresa que es fa càrrec dels contenidors tenen alguna mena d’assegurança amb els contenidors. Per tant és una altra xifra no vàlida de ser computada.

Recollida de desbordaments de contenidors: com indica el propi text, no significa malmetre cap moble urbà. Simplement indica que el contracte amb l’empresa que recull les escombraries facturen a part les escombraries que estan fora del contenidor.


Del que finalment podem deduir que el cost en reposició de mobiliari urbà produit per bretolades, sense que hagin estat sancionades i per tant s'ha hagut de pagar del que paguem els contribuents de la vil·la, uns 6.000 € que atenent a que som 23.000 habitants, ens ha costat durant el 2012 uns 26 cèntims d'euro per habitant.

com ja veieu, costa molt... molt poc manipular la realitat.



En el proper post més xifres d'aquesta indesxifrable normativa.


El passat 8 d'octubre vaig ser l'únic habitant de Castellar del Vallès que va presentar a·legacions en contra de la normativa de civisme i convivència. (l'Altraveu va ser l'únic partit polític que va presentar al·legacions en contra i també van ser simplement desestimades)
Les meves al·legacions van ser simplement desestimades en el ple de novembre quan es va aprovar l'ordenança. Dins les al·legacions faig 21 preguntes a l'equip de govern que avui en dia encara no m'han respost: de fet no tinc cap resposta a les al·legacions per part de l'equip de govern. Les van desestimar sense cap més explicació, fet que mostra el menyspreu que té l'ajuntament cap a un habitant del municipi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario