Excrements resistents


Avui he passat pel mur del Facebook del teu alcalde, Ignasi Giménez. Haurà encarregat al seu càrrec de confiança que li fes neteja, per el que han desaparegut denúncies de veïns de Castellar, amb fotos incloses, de caques de gos, contenidors desbordats, multes de trànsit i les meves aportacions a la campanya per el civisme i la convivència.
Un dels puntals de l’ordenança de civisme són les molestes caques de gos: parlant amb un regidor del PP, que també va aprovar l’ordenança, m’exclamava que no pot ser que hi hagi caques de gos a la vorera, ja que té fills que les podrien trepitjar. Em va donar la sensació de que les caques eren mines anti-persona posades per pro-etarres.
El curiós del cas és que no calia una normativa de civisme per a aquest acte d'incivisme, quan a Castellar és sancionable des de fa 8 anys no recollir els excrements de mascotes a la via pública.
L'Ajuntament impulsa una campanya per fomentar la recollida d'excrements de la via pública per part dels propietaris
Dijous, 19 de maig de 2005

Es reprèn la campanya “L’incivisme es paga” per conscienciar la ciutadania sobre la recollida d’excrements de mascotes

Dijous, 17 de febrer de 2011

Com és que passats 8 anys encara ens trobem caques pel carrer? 
Doncs per una raó molt senzilla: fan la campanya per a que ningú s’assabenti. Per exemple, des del 17 de febrer de 2011, quantes vegades ha sortit publicada la campanya? Una vegada, dues a molt estirar, ninguna?

Segons fonts de la policia, durant aquests anys ha emès sancions contra propietaris de gossos a qui se’ls ha enxampat in-fraganti no recollint els excrements de la seva mascota. En la majoria dels casos, els sancionats/des van recórrer a l’alcalde, qui fent acte de bona persona i jutge comprensiu els va anul·lar la sanció, cosa que ha fet quedar malament al cos de la policia i potser l’alcalde s’ha guanyat uns quants vots dels indultats.

El problema principal és la falta de pedagogia, la falta de difusió, quan hem pogut veure que quan es fa campanya electoral no s’escatima en recursos publicitaris.
Fet que demostra que l’únic que interessa als nostres governants és tenir a la població en la ignorància i robar-lis diners amb lleis que ni tan sols coneixen, que només l’equip de govern coneix.

Aquesta setmana, en l’Actual, hem pogut tornar a trobar la mentida que es repeteix des del consistori i que des d’aquest blog tracto de desmentir.

Fixeu-vos que hom pot pensar en veure el missatge que durant l’any 2012 els brètols de Castellar del Vallès van ocasionar desperfectes en el mobiliari urbà per valor de 120.000 €.
Hom pot pensar que no va pel municipi maltractant bancs, jardineres o altres elements, i que per tant és just posar una normativa. Hom hauria de saber que si algú se’l sorprèn trencant algun element urbà, amb o sense normativa, procedeix a sanció administrativa. Però la normativa, si la llegiu, amaga moltes accions sancionables, i l’ajuntament segueix sense explicar-ho a la població.

Tornant a les caques de gos: si vas a censar un gos a l’ajuntament no et donen un tríptic o quelcom semblant que expliqui els tipus de sancions a les que s’enfronta el propietari per desconèixer la ordenança sobre civisme, que afegeix una sanció nova per als gossos que orinin en la via pública: a dia d’avui encara no sabem com es neteja un pipi de gos: s’haurà de sortir a passejar el gos amb la fregona?

Sembla que sóc l'unic ser interessat en difondre la normativa, en aquest sentit crec que l'ajuntament m'hauria de pagar per fer-ne difusió. $ $$ $$$ $$$$
Article 20. Presència d’animals domèstics a la via  i als espais públics 
 e). Les miccions dels animals en les façanes dels edificis i en el mobiliari urbà. Les persones propietàries o posseïdores han de procedir immediatament a la neteja dels elements afectats.

Continuarà...

No hay comentarios:

Publicar un comentario