És l’Actual còmplice d’una mentida?



 Tothom sap que encara que una mentida es repeteixi mil vegades no es converteix en veritat. Però l’ajuntament insisteix en difondre-la, buscant l’esperit pecaminós de la seva població per a que es vagi flagel·lant entonant el mea culpa.

 Tinc els meus dubtes de si l’Actual se la creu o simplement fa el que li manen. Hi ha indicis de que l’Actual no es creu la campanya de l’ajuntament quan la insereix en la mateixa plana on fa un anàlisi sobre la reforma laboral considerant-la poc útil, educadament.


Comença l’article amb l’afirmació de que "la crisi ha destruït 2.000 llocs de treball d’assalariats a la vila". També trobem la següent sentència:
"“El nivell d’assalariats ha tornat a les dades que teníem fa dues dècades”, constata el regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica i Innovació, Joan Creus."
Amb aquestes 2 afirmacions podem calcular fàcilment que si s’han perdut 2 mil llocs de treball, posem que a uns 10 mil €uros anuals per treballador, tenim que els ingressos de la població s’han reduït en 20 milions d’€uros anuals.
Com que aquesta falta d’ingressos afecta directament als ingressos de l’ajuntament, l’ajuntament inventa noves fonts d’ingressos a base de noves lleis i noves sancions.
I ho fa manipulant, mentint, fent demagògia.




[del gr. dēmagōgía, íd.]


f 1 Segons el concepte aristotèlic, forma impura de govern democràtic que consisteix a exercir el poder a profit de les masses indisciplinades.


2 1 Política fonamentada en la utilització de mètodes emotius i irracionals per a estimular els sentiments dels governats cap a l'acceptació de programes d'acció impracticables i fal·laciosos que miren només de mantenir situacions de privilegi.

Recapitulem: dels 120 mil € que diu l’ajuntament que ens costen les bretolades (i que afirmo aquí i aquí que no és cert):

5 mil € són un desajust pressupostari amb l’empresa encarregada del manteniment de l’enllumenat. Conclusió: que l’ajuntament revisi el contracte amb l’empresa.
42 mil € és el desajust pressupostari de la brigada encarregada d’escombrar la via pública: us haureu trobat a vegades amb personal que fa veure que escombra voreres que estan gairebé netes: el temps destinat per aquestes tasques es pot destinar a actuacions més necessàries, la gran majoria d’elles previsibles. Concloent aquest punt: falta de previsió dels encarregats de via pública.

15.780+37.545 = 53 mil € és el desajust pressupostari del contracte que té l’ajuntament amb l’empresa que recull les escombraries: si l’empresa vol cobrar a part les bosses d’escombraries que es queden fora dels contenidors, primer ha d’assegurar-se de que hi hagi suficients contenidors: per exemple, cada dia del món, els contenidors del C/Montcada a prop de la Ctra. de Sentmenat, queden plens de seguida i queden bosses i altres deixalles sobre la vorera: no és possible que falti un contenidor més? Cada dia del món l’empresa de recollida d’escombraries cobra un extra per recollir aquestes deixalles?
 Concloent aquest punt: l’ajuntament ha de reunir-se amb l’empresa de recollida d’escombraries i fer una planificació correcta, ja que qualsevol dia enganxaran al més “pringat” i (؟) el posaran de bon humor amb una multa de 600 euros (article 61.4.d). (؟) Fins i tot pot ser que gràcies a que la normativa de civisme promou que els veïns es denunciïn els uns als altres, assegurarem una convivència amb un parell de coloms. (article 92)

Article 92.- Denúncies ciutadanes
1.  Sens  perjudici  de  l'existència  d'altres  interessats/des  a  part  del  presumpte  infractor  o infractora, qualsevol persona, en compliment del deure de col·laboració, pot presentar denúncies  per  posar  en  coneixement  de  l'Ajuntament  l'existència  d'un  determinat  fet  que pugui ser constitutiu d'una infracció de l'establert en aquesta Ordenança.
2.  Les  denúncies  hauran  d'expressar  la  identitat  de  la  persona  o  persones  que  les presenten, el relat dels fets que poguessin constituir infracció, la data de la seva comissió i, quan sigui possible, la identificació de les persones presumptament responsables.  
3.  Quan  la  denúncia  vagi  acompanyada  d'una  sol·licitud  d'iniciació  del  procediment sancionador,  l'Ajuntament  haurà  de  comunicar  al  o  la  denunciant  la  iniciació  o  no  de l'esmentat procediment i, en el seu cas, la resolució que hi recaigui.
4. Prèvia ponderació del risc per la naturalesa de la infracció denunciada, l'instructor/a podrà declarar confidencials les dades personals de la persona denunciant, tot garantint l'anonimat d'aquesta  en  el  transcurs  de  la  tramitació  de  l'expedient  administratiu.  Aquesta confidencialitat serà declarada quan ho sol·liciti la persona denunciant.

Per finalitzar: A tothom ens molesta la burocràcia, que és l’eina que utilitza l’ajuntament per a que tot tingui una constància per a, si pot ser, millorar les condicions de vida en el municipi.
Com és que no hi ha un informe sobre les bretolades de l’any 2012? No hauria d’haver un llistat d’incidències, un “minuto y resultado” amb la descripció de l’incidència i el cost per a reparar el desperfecte?
Doncs no existeix, l’ajuntament segueix mentint mostrant la xifra de 120.000 € com a producte de bretolades. Ningú se sent insultat?

L’Actual, segons la meva visió, ens ho deixa ben clar: els brètols són els que han aprovat la reforma laboral.


A dia d’avui encara espero que l’ajuntament em respongui a l’instància presentada el 8 d’octubre, i sobretot que em digui per què desestima cada una de les al·legacions que vaig presentar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario